Praktik er en del af mine studier

Praktik er en del af mine studier

Hej med dig!
Er du på udkig efter en praktikplads i Kina, fordi det er obligatorisk for dine studier? Du er ikke alene!

Hver dag, får vi  masser af henvendelser fra studerende, der har brug for en praktikplads som en del af deres studier. Vi er klar over, at moderne universiteter, i dag kræver at deres elever rent faktisk at tilbringer hverdags  arbejdsmiljø.
Studerende undervurderer ofte, hvor meget konkurrence de har, og begynder tit at søge efter praktikpladser alt for sent. Især i Kina, vil virksomhederne ofte ikke svare tilbage og lader dig være alene i en sådan vigtig situation.

Det er derfor, vi ønsker at give dig et par tips til din obligatoriske praktik

1. Ansøgningsfrist: Tjek med dit universitet, hvornår man skal bekræfte sit praktikophold med dem. De giver dig normalt tid nok, du bliver bare nødt til at begynde at søge efter en praktikplads i god tid.

2. Dokumenter til universitetet: Find de nødvendige dokumenter din praktik- virksomhed skal udfylde og tilføj dem til dine ansøgningsdokumenter.

3. Søgning: Kontakt dit universitets karriereafdeling eller det Internationale Kontor. De har som regel gode kontakter til virksomheder eller kan anbefale dig partnere, som kan hjælpe dig med at finde en praktikplads i Kina. En masse universiteter tilbyde gratis adgang til jobboards hvor virksomheder indlægger deres praktiktilbud. Der er også kommercielle jobboards (f.eks goabroad.com eller kopra.org), hvor du kan finde gode tilbud.

Fokuser på dine søgeord: Brug egnede søgeord, du kan prøve forskellige kombinationer og giv ikke op for hurtigt! Nogle gange skal du klikke dig igennem masser af sider, før du kan finde et egnet tilbud til dig selv!

Vær opmærksom på ”sorte får”: Det er virksomheder, der tilbyder dig en praktikplads for vildt høje priser! Dyrere betyder ikke nødvendigvis bedre. Tag et kig, og se om de vil gå den ekstra mil for dig.

4. Find praktikken du ønsker: Hvis du er færdig med din søgning og din ansøgnings dokumenter er klar til at blive sendt ud, er det tid til at starte ansøgningsprocessen!

På vores hjemmeside har du mulighed for at indtaste dine krav til en obligatorisk praktik. På den måde kan vi anbefale dig de bedst egnede virksomheder, og endeligt kan du få lige dét praktikforløb du vil have!

Vi ønsker dig held og lykke med din ansøgning og forhåbentlig kan vi snart byde dig velkommen til en praktikplads!

Hvis du ønsker at vide, med hvilke universiteter InternChina er i samarbejde med, så se venligst vores hjemmeside: university partners. Hvis du ikke er sikker på, hvordan man skriver et godt CV, kontakt venligst vores kontor ledere Jack, Phil eller Jenny direkte!